Fonaterm je v letu 2012 prejel s strani GZS srebrno in bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) za inovacije vpeljanje v letu 2011.

Prejeli smo priznanje GZS za najboljše inovacije 2011
 (Brdu pri Kranju, dne 26.09.2012. Častni gost predsednik RS g.Danilo Turk)

 
 

Fonaterm d.o.o. je v letu 2011 je s strani GZS prejel zlati priznanji Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) in srebrno priznanje Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) za inovacije.

Fonaterm d.o.o. je, v Oktobru 2010, sodeloval na 5. Slovenskem forumu inovacij v Ljubljani (Gospodarsko raztavišče), ki ga prireja JAPTI.
Inovacijo FONATERM je inovacijska komisija foruma  uvrstila med najboljše Slovenske inovacije in je bila predstavljena na forumu.
Inovacijo FONATERM in izdelke smo predstavili tudi na odprtem odru foruma, z zanimanjem pa si jo je ogledal tudi premier Pahor.
 
 
 

OKOLJSKO SREČANJE:

 
Fonaterm d.o.o je predstavil svoje izdelke in tehnologijo na OKOLJSKEM SREČANJU  v kongresnem centru hotela Mons v Ljubljani. Fonaterm d.o.o. je bil predstavljen na odprtem odru, kjer je požel mnogo zanimanja, saj je predstavil tehnologijo predelave odpadnih polimerov-duroplastov, kamor spadajo tudi odsluženi avtomobilski sedeži, v toplotno zvočno izolacijo, ki ima izredne lastnosti. Fonaterm d.o.o. je predstavil tudi protihrupno ograjo za avtoceste, železnice itd., ki je izdelana iz recikliranih duroplastov in dosega bistveno višje absorbcijske koeficiente od protihrupnih ograj, ki se trenutno uporabljajo.
(dodaj slike)
 
 
 Podelitev priznanj za inovacije 2009,  28.05.2010

 

Razpis GZS Območne zbornice Koroška za leto 2009 je že 7. po vrsti, doslej smo podelili 149 regijskih priznanj in diplom, pri inovacijah je sodelovalo skoraj 500 inovatorjev.

Na podelitvi, ki je bila 28. maja 2010 v Metalu Ravne, smo podelili priznanja 30 inovacijam za leto 2009. Krog koroških inovatorjev pa se intenzivno širi, med 19 prijavitelji je kar 10 novih, torejveč kot polovica inovatorjev sodeluje prvič.

 

Inovator Milan VEČKO iz podjetja Fonaterm d.o.o. iz Slovenj Gradca je dobil srebrno priznanje za inovacijo Izdelava prijaznejših izdelkov za kupca. Zaradi subjektivnosti kupcev so njihove materiale odišavili, s tem so hkrati dosegli, da se aditivi elektrostatično nabijejo ter še bolj povežejo z bazo. Izvirnost je v tudi v tem, da so uporabili materiale, ki so na voljo na domačem trgu.

 

Bronasto priznanje so prejeli inovatorji Milan VEČKO, Andrej KUPČIČ in Fredi RAVNJAK iz podjetja Fonaterm d.o.o. za inovacijo Izboljšava krmiljenja dozatorja aditivov. Izboljšava krmiljenja prvenstveno pomeni manjšo porabo aditivov in s tem nižjo ceno. Krmiljenje je izvedeno preko dozirnega traka, pred tem pa je bilo neodvisno od dozatorja.

 

V letu 2009 je, kakor vsako leto,  GZS podeljevala priznanja gospodarskim dosežkom podjetij.

Fonaterm d.o.o. je za dosežke inovativnega dela na področju inovacij prejel zlato priznanje in diplomo gospdarske zbornice Slovenije

 

Zlato priznanje na GZS Koroška.
 

Inovacija Fonaterm je prejela zlato priznanje med najboljšimi inovacijami Koroške regije za leto 2007.
Plaketa in "kolajna" je bila podeljena na Ravnah na Koroškem, kjer je GZS dogodek podeljevanja nagrad avtorjem najboljših inovacij Koroške združil z dogodkom slavnostne otvoritve nove delovne hale podjetja Sistemska tehnika.
Na podelitvi so bili, poleg inovatorjev,  prisotni tudi najpomembnejši gospodarstveniki te regije, župani, predsednik GZS g. Zdenko Pavček, minister mag. Andrej Vizjak, predsednik komisije za inovacije mag. Andrej Kerin, itd.....
 
 
Na državnem nivoju je inovacija Fonaterm, last podjetja Fonaterm d.o.o prejela srebrno plaketo med vsemi najboljšimi inovacijami republike Slovenije v letu 2007.
Svečana podelitev je potekala dne:12.09.2008 na sedežu GZS v Ljublajni. Slavnostni podeljevalec nagrad sta bila: g. Zdenko Pavček in mag. Andrej Kerin.
 
Podeljene plakete pomenijo mlademu podjetju Fonaterm d.o.o. potrditev inovativnega dela na področju razvoja tega izdelka in obenem tudi nov zagon za postavljanje težko dosegljivih ciljev z edinim ciljem: zadovoljstvo kupca, uporabnika.


Nekaj fotografij iz dogodka :