PLOŠČE FonaTerm®

Za specifične namene odlične zvočne in toplotne izolirnosti smo razvili plošče izdelane iz granulata FonaTerm®. Bistvena lastnost plošč je visoka zvočna izolacija. Uporabljamo jih za izolacijo sten, tal, studijev, komor, absorbcijo zvoka protihrupnih ograj… Plošče FonaTerm® imajo odlične mehanske lastnosti ter praktično nič posedanja, tako da so namenjene tudi največjim talnim obremenitvam.
 

Za različne namene so plošče izdelane iz različnih gostot FonaTerm®, ki se gibljejo od 100 do 500kg/m3. Gabariti plošč so lahko 1250 x1250 (mm) ali manj, debeline pa so omejene od 2 do 300mm. V različnih kalupih lahko izdelamo tudi poljubne oblike zunanjih površin Fonaterm plošč.
Fonaterm, tako granulat kakor plošče so lahko izpostavljeni vlagi, sončnim žarkom, zmrzali kar mu ne škoduje ter ne zmanjša fizikalnih lastnosti.


Mehke izolacijske plošče FonaTerm®mehke izolacijske plošče
Mehke izolacijske plošče debeline do 50 mm in gostote od 45 do 100kg/m3.


Trde izolacijske plošče FonaTerm®trde izolacijske plošče
Trde izolacijske plošče z gostoto od 100 do 500kg/m3 se uporabljajo predvsem za izolacijo pred pohodnim zvokom in prenosom zvoka po konstrukciji, zato so primerne za izolacijo med tramovi.
 
S podjetjem Fragmat Izolirka/TIM Laško razvijamo možne uporabe Fonaterma v kombinaciji s stiroporjem. Izdelanih imamo kar nekaj referenčnih fasad, katere preskušamo glede na vplive okolice, saj želimo kupcem zagotoviti predvsem kvaliteto naših izdelkov.