Napih izolacije

 

Fonaterm granular lahko nabrizgamo na obstoječe izolacije, katere so nepravilno vdelane v objekt ali so zaradi posedanja (staranja) izgubile prvoten volumen in s tem svojo funkcijo izolirnosti. Za ta namen smo razvili postopek dopolnjevanja izolacijskega sloja z Fonaterm Granularjem, kateri zapolni celoten volumen. Pri tem postopku se izognemo toplotnim/zvočnim mostovom, saj je izolacija homogena po celotnem volumnu.
 

napih izolacije

Kliknite na sliko za ogled videa
(za ogled potrebujete Flash 8 -
brezplačni vtičnik,ki ga snamete TU !)

 

Ta način uporabljamo predvsem pri adaptacijah objektov na podstrešjih. Zelo dobro se je obnesel pri sanacijah montažnih hiš. Postopek ne predvideva poseganja v objekt, ne predvideva vrtanja lukenj ali podobno. Izvedba npr. vnosa izolativnega sloja v povprečno enostanovanjsko hišo traja cca 5ur, poteka pa kot sledi:

- Na tovornjaku, parkiranim v bližini objekta (cca 10m) je naložena izolacija Fonaterm granular in stroj za vpihovanje X-Flock.
- Od stroja na podstrešje namestimo fleksibilno cev premera 100mm z t.i. vpihovalno glavo.
- Delavec krmili stroj (na tovornjaku) z daljinskim upravljalcem s katerim nastavlja količino in hitrost brizganja.
- Izolacijo enakomerno nabrizgamo po površini (cca 30cm debeline) ter jo nato poravnamo z ravnalno letvijo.
- Na izolativen sloj napnemo paropropustno folijo zahtevane karakteristike SD (odvisno od prehodnih slojev).

Tako izdelan izolativen nanos se nam cenovno obrestuje že v enem letu.

Izolacije se ne poseda in se ne razkraja. Proti zajedalcem so dodane snovi (Borax, Borova kislina), ki so standardni dodatki za ta namen.
Ponovno želimo omenti, da je Fonaterm granular izdelan iz prvovrstnih avtomobilskih tekstilov, kateri nastaja pri krojenju vzglavnikov ter nam predstavlja t.i. tehnološki višek. Tukaj ne govorimo o starih, uporabljenih avtomobilskih tekstilih, ampak o povsem novem, neuporabljenem materialu.
Na ogled so slike posnete z infrardečo kamero pred izvedbo izolativnega nanosa in po njem.