Bivalni&poslovni prostori


Izolacija FonaTerm® ima odlične toplotne in akustične lastnosti, ponaša se z minimalnim koeficientom posedanja in odličnim toplotnim faznim zamikom. Zelo pomembna lastnost izolacije FonaTerm® je visoka specifična toplota (s= 1860 J/kg°K) zaradi česar  dobimo zelo visok faktor toplotnega faznega zamika (od 10 do 12 ur).
 

več »

Arhitekti in projektanti


FonaTerm® - granular je kosmičasta izolacija izdelana iz tekstilnih ostankov, ki nastajajo pri krojenju avtomobilskih prevlek in vzglavnikov, z dodanimi snovmi za zaviranje gorljivosti, povečanje obstojnosti in zaščito pred insekti ter zajedalci. Za FonaTerm® - granular smo pridobili STS (Slovensko tehnično soglasje) pri zavodu ZAG - Ljubljana.

več »

Glasbeni studio 


Izolacija Fonaterm ima lastnost odlične zvočne absorbcije (ZAG meritev zvočnih absorbcij Fonaterm plošč). Izolacija zvoka ima z zvočno absorbcijo določeno interakcijo (korelacijsko povezavo). Ti veličini stanja sta med seboj tesno povezani, zato moramo, pri projektiranju, upoštevati tako zvočno izolacijo kakor tudi zvočno absorbcijo.

več »

Online kalkulator


Z online kalkulatorjem stroškov in prihrankov lahko ocenite stroške vgradnje izolacije fonaterm in hkrati pregledate prihranke, ki jih boste deležni, ko se odločite za vgradnjo najboljše izolacije FonaTerm®.

več »

 

Izolacija fasade (ovojev stavb)


FonaTerm ® je idealna izolacija za aplikacijo ovojev hiš (fasad) ki zagotavlja vsaj 7-krat višjo akumulacijo od ostalih izolacij in vsaj 20% višji toplotni koeficient (k)!

Naš fasadni sistem FonaTerm ® je sestavljen iz sekundarne stene (cementne ploče, osb plošče, bambusove plošče na katere se nanese zaključni fasadni sloj ali pa uporabimo za zaključni sloj masivni les macesen, kamen, pločevina, ...), ki jo prek posebnih distačnikov, pričvrstimo na obsotječe zidove v medprostor debeline od 5-30 cm kamor vpihamo FonaTerm ® granular gostote 65-100kg/m3, kar je odvisno od zahtevane akumulacije, ki je odvisna tudi od sestave obstoječih zidov.

S takšnim načinom izdelave ovoja zgradb pridobimo  vsaj 7x višjo akumulacijo toplote v primerjavi z ovojem stavbe izdelanim z drugimi fasadnimi sistemi, ki so poznani na trgu. Z izbiro fasadnega sistema FonaTerm ® pridobimo vsaj 20% višji toplotni koeficient (k) oz. manjše toplotne izgube.

Akumulacija toplote je bistvenega pomena za zagotavljanje nizke porabe energije za ogrevanje. Z našim fasadnim sistemom debeline 10cm na zid 20cm siporeksa dosegamo 12 urni toplotni fazni zamik!
 

 

Energetske izkazniceZa potrebe dokazovanja energetske učinkovitosti objektov smo usposobljeni za izdajanje energetskih izkaznic za manjše in večje objekte, stanovanjskehiše, vrtce, šole, upravne zgradbe, vojašnice, poslovne objekte in druge objekte.

več »

Izdelava sodnih cenitev intelektualne lastnineOpravljamo sodne cenitve intelektualne lastnine (patenti, know_how, blagovne znamke, znanja, izkušnje), katere lahko uporabite kot stvarni vložek za ustanovitev d.o.o. ali kot dokapitalizacijo za namene zvišanja kapitala podjetja (vložek intelektualne lastnine v podjetje).

več »


Faktor toplotne prevodnosti
k= 0,038W/m°K

Več o prednostih Fonaterm izolacije si preberite na:


Prejeli smo priznanje GZS za najboljše inovacije 2011
 (Brdu pri Kranju, dne 26.09.2012. Častni gost predsednik RS g.Danilo Turk)


Premier g.Borut Pahor si z zadovoljstvom ogleduje najboljšo izolacijo,
ki je plod slovenskega znanja in dela 


Srebrna priznanje Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) - podeljeno 2012
Bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) - podeljeno 2012

Zlati priznanji Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) - podeljeno 2011
Srebrna priznanja Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) - podeljeno 2011


Srebrno priznanje Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) - podeljeno 2010
 
Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) - podeljeno 2009
Srebrna priznanja Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) - podeljeno 2009
 
Bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije (regijsko) - podeljeno 2010

 

  več o tem ...izolacija STS certifikat
 
Izdelek je zaščiten s patentom številka P-21620 podeljen od RS Ministrstvo za gospodarstvo Urad za intelektualno lastnino. Za FonaTerm® - granular smo pridobili STS (Slovensko tehnično soglasje) pri zavodu ZAG - Ljubljana.

Meritev absorbcije zvoka:


meritev absorbcije zvoka


 
IZOLACIJA Z NAJVIŠJO TOPLOTNO AKUMULACIJO (TOPLOTNI FAZNI ZAMIK 12h).  CENA FONATERM IZOLACIJE V VEČJI OBJEKT JE 65 EUR/m3 OZIROMA 6,5 EUR/m2 DEBELINE 10 cm oz. 1€/kg. VGRADNJO IZVEDE FONATERM d.o.o. OZ POOBLAŠČEN ZASTOPNIK (glej partnerje).
 
 
Podjetje Fonaterm d.o.o. je lastnik PATENTA FONATERM in obeh s tem povezanih blagovnih znamk, hkrati je  ekskluzivni proizvajalec FONATERM.  Podjetje Fonaterm d.o.o. je mlado podjetje, vendar zaposluje izkušene, visoko izobražene  sodelavce, ki so gonilo podjetja. Glavno vodilo podjetja je, da kakovostno zadovoljujemo zahteve in potrebe naših odjemalcev, kar je tudi edino jamstvo za vzpon podjetja v tržnem segmentu katerega pokrivamo s svojim delovanjem. V viziji, da naše podjetje postane še bolj razpoznavno tako na domačem kot mednarodnem trgu, je ključnega pomena, da vzdržujemo in razvijamo nivo kvalitete naših proizvodov in storitev. Pri razvoju in zahtevnih projektih vključujemo znanstvenike Univerze Maribor.
 
Naša specializirana ekipa vam svetuje in vgradi izolacijo iz tekstila FONATERM s ciljem zagotoviti maksimalno možno izolativnost z maksimalnim toplotnim faznim zamikom.
Na vašo željo opravimo termovizijski pregled pred in po vgradnji ter izdelamo projektno dokumentacijo z ovrednotenjem prihranka energije za potrebe klimatiziranja.
 
 
Poglavitne prednosti izolacij Fonaterm:
 
-Izolacija z najvišjo toplotno akumulacijo (toplotni fazni zamik preko 12 h),
-neobčutljiva na omočenje z vodo
-praktično neuničljiva,
-neobčutljiva na mehanske poškodbe,
-odlična izolacija toplotnega toka,
-odlična zračnost ter upor difuziji vodne pare,
-ne potrebujemo parnih zapor zato je objek zračen,
-odlična zvočna izolacija ter absorbcija zvoka,
-praktično nično posedanje (prednapetost izolacije),
-nima vpliva na draženje kože, dihal..itd.,
-izolacija je izdelana  iz avtomobilskega tekstila, zato je podvržena strogim normam tudi avtomobilske industrije predvsem tudi glede izparevanja nevarnih snovi,
-odlična za sanacijo oz. doizoliranje slabo izoliranih objektov,
-dobitnik nagrad Gospodarske zbornice Slovenije iz področja izolacij Fonaterm (glej novice),

-zelo primerna za lesene gradnje in mansardne...itd....ČLANEK V FINANCAH, 9.julij 2013 - Povpraševanje po ekoizolaciji raste